Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Σκούπα» στην κυβέρνηση όχι στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών


   Εδώ και οχτώ μήνες 525 καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών δίνουν μάχη ζωής και θανάτου με την κυβέρνηση και την τρόικα.
   Εδώ και οχτώ μήνες αυτές οι εργαζόμενες είναι σε «διαθεσιμότητα» παίρνοντας το 75% του μισθού τους και τώρα απολύονται για να προσληφθούν άλλες, φθηνότερες και πιο υπάκουες στη θέση τους που θα δουλεύουν στην υπηρεσία των δουλεμπορικών ιδιωτικών εταιρειών υπενοικίασης εργαζομένων.
    Την ίδια τύχη θα έχουν και άλλες δεκάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς μία – μία υπηρεσία του δημοσίου θα χαρίζεται στους ιδιώτες επιχειρηματίες.
    Έτσι θα αυξάνεται η  ανεργία μίας κατηγορίας εργαζομένων, δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων και ταυτόχρονα θα εξευτελίζεται η εργασία μίας άλλης κατηγορίας εργαζομένων, δηλαδή εκείνων  στις δουλεμπορικές εταιρείες υπενοικίασης απασχόλησης.
   Και όλο αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει «αναδιάρθρωση του δημοσίου» και «τόνωση της οικονομίας».
   Προφανώς πρόκειται για την αναδιάρθρωση του δικού της και όχι του δικού μας δημοσίου και της δικής της και όχι της δικής μας οικονομίας.
    Πρόκειται για ένα  «δημόσιο» και μία «οικονομία» που θα τσακίζει τις ζωές των ανθρώπων που δουλεύουν σ’ αυτό -είτε αυτοί είναι «μόνιμοι», συμβασιούχοι ή ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι-  αλλά και εκείνων που περιμένουν κάποια κοινωνική στήριξη μέσω της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας.
   Τίποτα δεν πρέπει να χωρίζει όσους δουλεύουν στο δημόσιο με εκείνους που δουλεύουν στον ιδιωτικό «τομέα». Τίποτα δεν πρέπει να χωρίζει τους εργαζομένους με τους άνεργους εργάτες και φτωχούς επαγγελματίες. Τίποτα δεν πρέπει να χωρίζει τους νέους με τους συνταξιούχους εργάτες. Μας ενώνει το μέλλον, αρκεί να το κατακτήσουμε.
   Όλοι  μαζί πρέπει άμεσα να παλέψουμε από κοινού για την οργάνωση μίας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

Για να μην περάσουν τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού
Για να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τα Μνημόνια και η Τρόικα
Για μία εργατική κυβέρνηση και την εργατική εξουσία
Για μόνιμη δουλειά για όλους και όχι δουλεία


EEK - K.O. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προβολή ταινίας στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου

ΙΛΙΟΝ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡ.ΚΙ.

ΙΛΙΟΝ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡ.ΚΙ. - 21 ΜΑΗ, 7 ΜΜ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΛΊΟΥ - Βασικός ομιλητής : επικεφαλής συνδυασμού σ. Δημήτρης Γεωργίου. Διοργάνωση : ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ 

Εκδήλωση του ΕΕΚ για τα 100 χρόνια απο την Οκτωβριανή Επανάσταση