Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει την οργή του για τη μαζική δολοφονία αγωνιστών, από τους Ναζιστές στην Οδησσό της Ουκρανίας, την επαύριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που «γιορτάστηκε» με την κάθοδο χιλιάδων προλεταρίων στους δρόμους όλου του πλανήτη. Τότε επέλεξε η αμερικανοκίνητη «κυβέρνηση» του Κιέβου, με εμπροσθοφυλακή τους Ναζί του Δεξιού Τομέα, να αιματοκυλίσει την προλεταριακή εξέγερση.

Η φρίκη και η ναζιστική τρομοκρατία της 2ας Μαΐου του 2014, συγκρίνεται μόνο με τα εγκλήματα των Μπαντερικών προγόνων τους κατά τον Β’ Π.Π. Πάνω από 40 άνθρωποι, κάηκαν ζωντανοί, πέθαναν από ασφυξία, ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στη προσπάθεια τους να διαφύγουν, όταν οι Ναζί επιτέθηκαν και πυρπόλησαν το «Σπίτι των Συνδικάτων» στο οποίο βρισκόντουσαν. Είχαν προηγηθεί πογκρόμ και θανατηφόρες συγκρούσεις στους δρόμους της Οδησσού, καθώς και εμπρησμός της αντικυβερνητικής κατασκήνωσης στην πλατεία Κουλίκοβο Πόλιε. Ανάμεσα στους νεκρούς, κι ο Αντρέι Μπραζέφσκι, μέλος της αριστερής οργάνωσης «Μποροτμπά» (Αγώνας), που απανθρακώθηκε αμυνόμενος στις μολότωφ και στους πυροβολισμούς των Ναζί.

Αλλά αν οι Μπαντερικοί φασίστες είναι το «μακρύ χέρι» της αντεπανάστασης που προσπαθεί να καταπνίξει την προλεταριακή, επαναστατική εξέγερση της εργατικής τάξης στην Ουκρανία, ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος είναι η δοτή από ΗΠΑ και ΕΕ, ψευτο-κυβέρνηση του Κιέβου, οι ίδιοι οι αδίστακτοι Ιμπεριαλιστές, αλλά και το σύνολο των αστικών ΜΜΕ διεθνώς, που συγκαλύπτουν την ναζιστική θηριωδία, κάνοντας λόγο για «ειρηνική διαδήλωση» που δέχτηκε επίθεση από τους «φιλορώσους» και «αυτονομιστές», όπως αυθαίρετα ονομάζουν όλους τους εξεγερμένους προλετάριους της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας.

Στην πραγματικότητα, αυτό που όλοι οι παραπάνω τρέμουν, είναι η επαναστατική δυναμική της εργατικής τάξης που τώρα ξεδιπλώνεται και επεκτείνεται από τα προλεταριακά κέντρα της Ανατολικής Ουκρανίας (Σλαβιάνσκ, Ντονέτσκ κλπ.) στην Νότια Ουκρανία (Οδησσός), και δεν έχει καμφθεί παρά την καταστολή των «φιλελεύθερων» του Κιέβου, των φασιστών συμμάχων τους, αλλά και την εγκατάλειψη τους από το Ρωσικό κράτος και το «άδειασμα» τους με τη συμφωνία της Γενεύης. Τρέμουν γιατί οι Ουκρανοί εργάτες μάχονται και πεθαίνουν, κραδαίνοντας τα σύμβολα του Κόκκινου Οκτώβρη και τραγουδώντας τον ύμνο της Σοβιετικής Ένωσης!

Τιμή στους μάρτυρες της προλεταριακής εξέγερσης της Ουκρανικής εργατικής τάξης! Έξω οι Ιμπεριαλιστές από την Ουκρανία! Η εκδίκηση μας θα είναι η ίδια η παγκόσμια επανάσταση, για μια ενιαία ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ουκρανία, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, χωρίς φασίστες, χωρίς πολέμους, χωρίς αφεντικά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προβολή ταινίας στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου

ΙΛΙΟΝ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡ.ΚΙ.

ΙΛΙΟΝ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡ.ΚΙ. - 21 ΜΑΗ, 7 ΜΜ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΛΊΟΥ - Βασικός ομιλητής : επικεφαλής συνδυασμού σ. Δημήτρης Γεωργίου. Διοργάνωση : ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ 

Εκδήλωση του ΕΕΚ για τα 100 χρόνια απο την Οκτωβριανή Επανάσταση