Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημοτικές εκλογές

 Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές και υποστηρίζουμε “Αριστερό Σχήμα Ιλίου” και την "Ανυπότακτη Πετρούπολη"

Να πάρουμε τη ζωή μας  και τη πόλη που μας στερούν στα χέρια μας

Οι Δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο από τις προηγούμενες.
Τα Μνημόνια των ελληνικών κυβερνήσεων και των Τροϊκανών που θα μας “έσωζαν” από τη χρεοκοπία μας πτώχευσαν και έγιναν ο καθημερινός μας εφιάλτης .
Το ίδιο έκανε και η ψευτο-μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στους Δήμους.
Τα ελλείμματα και τα χρέη τους είναι στα ύψη, ενώ οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων και οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ισοπεδωθεί.
Τόσο οι «κακοί» όσο και οι «καλοί» διαχειριστές των δήμων δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν τη πολιτική των Μνημονίων:

Επιβάλλουν ψηλά δημοτικά τέλη, χρησιμοποιούν τα λεφτά του ΕΣΠΑ για να προωθούν την ελαστική απασχόληση (την περιβόητη κοινωφελή εργασία), έκαναν «πλάτες» για το κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ, απολύουν εργαζομένους, κόβουν τους μισθούς σε όσους παραμένουν.
Τα ίδια και χειρότερα ετοιμάζουν για την επόμενη τετραετία, αν τους αφήσουμε να μείνουν στη θέση τους για να εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα κοινωνικού κανιβαλισμού που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με την Τρόικα.

Γιατί συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές

Γιατί πιστεύουμε ότι οι δημοτικές εκλογές αλλά και οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν σημαντικό βήμα στην ταξική αναμέτρηση με την κυβέρνηση ,τα ΜΑΤ, και τους καρεκλοκένταυρους -γραφειοκράτες δημάρχους.

Γιατί το μεγάλο ζήτημα σ’ αυτή την κρίση δεν είναι ποιο πολιτικό κόμμα, η δημοτική αρχή θα κυβερνάει, αλλά ποια τάξη θα κατέχει την εξουσία .

Γιατί παλεύουμε για μια δημοτική κίνηση που θα δίνει το παρόν σε κάθε αγώνα για το περιβάλλον, τα εργασιακά, ενάντια στην ανεργία και την καταστολή, την ναζιστική παρακρατική βία και το σύστημα που την εξοπλίζει και την χρησιμοποιεί, για την αυτό-οργάνωση, με την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων και του λαού.

Γιατί παλεύουμε να φτιάξουν οι εργαζόμενοι τα δικά τους όργανα πάλης και εξουσίας,  ανεξάρτητα κέντρα αγώνα εργατών και ανέργων, χωρίς το ''καπέλο'' των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και της κάθε αστικής κυβέρνησης .

Να μαυρίσουμε όσους μαυρίζουν και κάνουν εφιάλτη τις ζωές μας!

Προτείνουμε ένα μεταβατικό πρόγραμμα δράσης που θα μπορούσε κατ αρχήν να ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη του μνημονίου.

10 Προτάσεις του ΕΕΚ για τον Δήμο

1) Λιγότερη δουλειά- δουλειά για όλους με αύξηση αποδοχών. Όλη η δουλειά που υπάρχει πρέπει να μοιραστεί εξίσου σ όλους τους εργαζόμενους στο δήμο. Αμοιβή όλων των δημοτικών αξιωματούχων με τον μισθό εργάτη.
2) Οργάνωση της πάλης ενάντια στο φασισμό. Δημιουργία επιτροπών αυτοάμυνας.
3) Επιτροπές στους δήμους για τον έλεγχο των τιμών, συγκροτημένες από τα τοπικά συνδικάτα και τις νοικοκυρές.
4) Δημιουργία κοινωνικών ιατρείων αντίστασης και αλληλεγγύης για όλο το λαό και κυρίως για τους ανέργους και ανασφάλιστους.
5) Άρνηση εφαρμογής όλων των μέτρων των μνημονίων που σχετίζονται με τους δήμους (απολύσεις ,διαθεσιμότητες καθώς και όλο το οικονομικό και κοινωνικό περιεχόμενο του Καλλικράτη).
6) Στάση πληρωμών σε δάνεια του δήμου για να εξοικονομηθούν πόροι για κοινωνική πολιτική. Αλληλεγγύη στους φτωχούς δημότες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες.  Κανένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα.
7) Στέκια ψυχαγωγίας και έκφρασης της νεολαίας. Λαϊκά Φροντιστήρια για την στήριξη των μαθητών.
8) Απαλλοτρίωση εγκαταλειμμένων κτιρίων για στέγαση δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών, στεκιών νεολαίας και αστέγων. Λαϊκά συσσίτια, συλλογικές  κουζίνες για όλο το λαό.
9) Απαλλαγή από δημοτικά τέλη συνταξιούχων, χαμηλόμισθων, ανέργων.
10) Θεσμοθέτηση εργατικού έλεγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου..Ενεργοποίηση συνοικιακών συμβουλίων. Λαϊκή συνέλευση  με εκλεγμένους και ανακλητούς εκπροσώπους με αρμοδιότητα τον έλεγχο και την έγκριση των αποφάσεων του δημ. Συμβουλίου.


                           ΕΕΚ-Τροτσκιστές Κ.Ο. Ιλίου -Πετρούπολης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προβολή ταινίας στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου

ΙΛΙΟΝ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡ.ΚΙ.

ΙΛΙΟΝ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡ.ΚΙ. - 21 ΜΑΗ, 7 ΜΜ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΛΊΟΥ - Βασικός ομιλητής : επικεφαλής συνδυασμού σ. Δημήτρης Γεωργίου. Διοργάνωση : ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ 

Εκδήλωση του ΕΕΚ για τα 100 χρόνια απο την Οκτωβριανή Επανάσταση